Wonen in Merelbeke

merelbeke

foto: het nieuwsblad

Merelbeke is de ideale woonplek voor wie een evenwicht zoekt tussen het bruisende Gentse stadsleven en een groene, kindvriendelijke omgeving. Voeg daarbij de centrale ligging tussen brussel, Antwerpen en Oostende en het zal je niet verbazen dat Merelbeke zo in trek is bij (jonge) gezinnen.

Bruisende Gemeente

Merelbeke is dynamisch, met aandacht voor het onderwijs, kinderopvang, sociale voorzieningen en werkgelegenheid. Woonkwaliteit gaat hand in hand met de mogelijkheid om je vrijde tijd actief en zinvol te besteden. Het verenigingsleven is in Merelbeke sterk uitgebouwd, zowel sportief, cultureel als educatief.

De stad vlakbij

Zin in meer winkels, cafeetjes of een snuifje cultuur? Dan woon je niet ver van Gent waar je naar hartenlust kunt shoppen, musea bezoeken of uit eten gaan in een van de vele hippe restaurants. Ook via de E40, E17 en R4 (ring rond Gent) raak je snel met de wagen naar andere steden. Uiteraard is er ook het openbaar vervoer in Merelbeke.

Groene oase

In Merelbeke zijn er veel plekjes met natuur in de buurt. Het gentbos, een groene oase waar kinderen volop kunnen ravotten, ligt op wandelafstand. Ook het Liedermeerspark is vlakbij. In Merelbeke zijn verder heel wat buurtspeelpleintjes en jeugdverenigingen, waardoor kinderen van alle leeftijden zich snel thuis voelen.

Vrijetijdsbesteding

In het sportcentrum Ter Wallen kan je terecht voor het beoefenen van allerlei sporten. Het zwembad heeft recreatieve en wellness mogelijkheden. Wie muzikaal talent heeft, kan terecht in de muziekacademie. De bibliotheek heeft een ruim aanbod en in gemeenschapscentrum ’t Groenendal kan je genieten van jong en oud.