Wonen in lochristi

lochristi8_-_Luchtfoto_Hyfte_-_Lut_Laureys

foto: onze-vlaamse-regio.com/

Rustig en toch alles in de buurt

Vele wijken in lochristi zijn zeer rustig gelegen, maar toch lig je maar op een steenworp van het dorp en de prachtige stad Gent. Scholen, winkels en sporcentra bij de vleet.

Lochristi: zeer centraal gelegen

Lochristi ligt tegen het noordoosten van Gent. Bovendien liggen Lokeren, Destelbergen en Laarne naast Lochristi. Een afrit aan de E17 en aan de ring rond Gent (R4) maken deze gemeente zeer goed bereikbaar, wat een absolute must is voor je woonplaats. Daar denken de bijna 21.000 inwoners hetzelfde over.

Natuur

Niet alleen de ligging maakt de gemeente zo bijzonder, ook de mooie landschappen zijn een meerwaarde. Zo is Lochristi bekend om zijn bloemen, en dan vooral om de azalea’s en begonia’s. Volg een van de vele wandel- en fietsroutes en ontdek wat de natuur je hier te bieden heeft. Zo brengt de Floraliëntocht je langs verschillende sierteeltbedrijven en boomkwekers. Daarnaast kan je ook een bezoekje brengen aan het sierteeltmuseum. Ook in het Park van Beervelde kunnen natuurliefhebbers volop genieten. Het is namelijk een van de mooiste landschapsparken van België, waar je ook muurschilderingen kunt bewonderen. Breng verder een bezoekje aan het kasteel Rozelaar. Het werd na de vernieling opgetrokken uit de paardenstallen en herbergt een prachtige tuin.

Meer info

Alle verdere info over lochristi vind je op de website van lochristi.be. Er is nu ook een app beschikbaar.