Wonen in Gent

 

Gent_Graslei_zonsondergang

foto: linguasquare.com

Wie op zoek is naar een goede mix van historiek, gezelligheid en cultuur in een bruisende stad, moet in Gent gaan wonen. De op één na grootste gemeente van België is niet alleen een toeristische trekpleister, maar heeft voor bewoners ook heel wat te bieden.

Wie Gent zegt, zegt ‘Gentse Feesten’. Maar Gent is zoveel meer. Het is de plaats waar meer de 250.000 mensen wonen, waar de Leie en de Schelde samenvloeien, de stad van Luc De Vos

“Alleen Elvis blijft bestaan”, maar ook Gent is tijdloos. Het is een broedplaats voor ondernemers, creatief talent en muzikale goden.

GROOT GENT

De inwoners worden Stroppen (of Stroppendragers) genoemd, de stad kent verschillende namen: de Fiere Stede,Arteveldestad of de Bloemenstad, wegens zijn ligging in een uitgestrekt gebied van bloemen- en plantenkwekerijen.

Gent is de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen en van het arrondissement Gent, telt vijf gerechtelijke kantons én is de hoofdplaats van het kieskanton Gent. Met zijn 251.133 inwoners is het de op een na grootste gemeente van België, na Antwerpen (artikel: Hebbes.be)

gent